Δευτέρα 31 Μαρτίου 2008

Σελίδα γενικών σχολίων

••• Παρακαλούμε, αφήνετε σε αυτή τη σελίδα τα γενικά σχόλιά σας (εκτός από την κάθε σελίδα ξεχωριστά).

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚ ή ΟΧΙ

Στην τελευταία μας ποδηλατοβόλτα (6-4-08) τέθηκε το θέμα της τήρησης ή όχι του ΚΟΚ.

Προσωπική μου θέση είναι πως ναί πρέπει να τον τηρούμε απαρέγκλητα.
Οι λόγοι πολλοί
Μαζί μας είναι και πολλά παιδιά που φυσικά πρέπει να μάθουν να κινούνται με ασφάλεια στους δρόμους και αυτό σημαίνει να τηρούμε τουλάχιστον τον ΚΟΚ.
Μήπως θα έπρεπε σιγά σιγά να προμηθευτούμε και κράνη ποδηλάτου;

Καλό θα ήταν να αναφερθούν και άλλες απόψεις ώστε να καταλήξουμε σε μια κοινή θέση το συντομότερο μια και η επόμενη συνάντηση δεν θα αργήσει.
Μήτας Θανάσης

Ανώνυμος είπε...

Μήτας Θανάσης.
Στη τελευταία συνάντηση που έγινε δημιουργήθηκε θέμα με την κυκλοφορία των ποδηλάτων σύμφωνα με τον ΚΟΚ ή όχι.
Καλό θα ήταν, για να μήν υπάρχουν δυσαρέσκειες, να πάρουμε μια κοινή απόφαση γι'αυτό το θέμα.
Η προσωπική μου άποψη είναι οτι πρέπει να κινούμαστε σύμφωνα με τον ΚΟΚ και για αποφυγή προβλημάτων σε περίπτωση ατυχήματος αλλά και γιατί μαζί μας είναι και παιδιά και πρέπει να μάθουν(ουμε) να κυκλοφορούμε σωστά και με τη μέγιστη ασφάλεια.

Να αρχίσουμε να φοράμε και κράνος όσοι έχουμε.

iason είπε...

Από τη σχετική εμπειρία που έχει προκύψει (και από άλλες πόλεις και χώρες κλπ.):

1. Σαφώς ο ΚΟΚ πρέπει να τηρείται και από τους ποδηλάτες όλους. Αφού λέμε ότι το ποδήλατο είναι κομμάτι της κυκλοφορίας, δεν ζητάμε προνομιακή μεταχείριση, για να διεκδικούμε το αυτονόητο της φυσικής παρουσίας μας στο δρόμο. Αυτό είναι υπεύθυνη στάση.

2. Ο κάθε ποδηλάτης πρέπει να συμμετέχει με τη δική του ευθύνη. Αυτό δεν είναι "ευθυνοφοβία" αλλά το αντίθετο: ο καθένας αποδέχεται την ευθύνη του και το δείχνει! Για τα παιδιά οι φυσικοί υπεύθυνοι είναι οι γονείς.

3. Προσέξτε, το κράνος κρύβει μεγάλη παγίδα...! Δυσκολεύει τη ζωή του ποδηλάτη, και έχει παρατηρηθεί ότι όπου εφαρμόστηκε το υποχρεωτικό κράνος λιγόστεψαν τα ποδήλατα. Το ξέρουν αυτό, και το θέλουν γιατί θέλουν να εκτοπίσουν το ποδήλατο από τους δρόμους ώστε να μη μειώνεται η χρήση των ΙΧ μέσων - για το γνωστό λόγο που είναι το ΧΡΗΜΑ.
Επίσης το κράνος δημιουργεί μια ψυχολογία παθητικότητας και άμυνας. Εμείς λέμε ότι η κυκλοφορία του ποδηλάτου είναι ΦΥΣΙΚΗ και ΑΚΙΝΔΥΝΗ. Αν πραγματικά θέλουν να μειωθούν τα ατυχήματα ας περιορίσουν τα αυτοκίνητα, γιατί με αυτά σκοτώνεται ο κοσμάκης, και όχι με τα ποδήλατα!